Hva depresjon egentlig forteller oss?

depresjon personlig utvikling vĂŚr deg selv Jan 17, 2023

Depresjon kan være en tung og overveldende følelse, en følelse som kan gjøre det vanskelig å komme seg ut av sengen om morgenen. Men det er viktig å huske at depresjon ikke er en svakhet eller en karakterfeil. Det er rett og slett et tegn på at noe må endres.

Som Jim Carrey sier så fint:"Depression is your body saying "I don't want to be this character anymore. You should think of the word depression as deep-rest. Your body needs deep rest from the character that you've been trying to play "

Altså depresjon er kroppens måte å fortelle deg at personen du prøver å være, rollen du prøver å fylle, Ikke  er deg og heller ikke er sunn for deg. Det er et tegn på at du bør ta et skritt tilbake og revurdere hvem du er og hvem du vil være.

Vi har alle roller vi spiller i livene våre - datter, ansatte, venninne, kjæreste osv- og det er ikke alltid disse rollene er sunne for oss. De kan også ta oss lengre bort fra den vi egentlig er. 

Det er lett å bli fanget av andres forventninger og i søken etter å passe inn i disse rollene kan vi miste oss selv. Det kan være lett å miste av syne hvem vi virkelig er og hva vi egentlig ønsker.

Men, kroppen vår husker og lengter etter at vi skal være den vi egentlig er. Kroppen vår vil derfor begynne å sende signaler om at den ikke lenger er i stand til å holde oppe den avataren som vi har laget for oss selv.

Spør deg selv: "Hvem prøver jeg å være?",  "Hvem er jeg - egentlig?, Hva er det jeg virkelig ønsker og trenger?"

Det er ikke en svakhet å ta et skritt tilbake og fokusere på egenomsorg. Faktisk er det en styrke. Ved å erkjenne at vi trenger dyp hvile, tar vi det første skrittet mot helbredelse og vekst. Og du tar det første og viktigste steget for å bli kjent med deg selv igjen - den du egentlig er, men som du kanskje har mistet litt på veien. 

Depresjon er ikke er en svakhet. Det er et tegn på at noe må endres. Det er et tegn på at du kan ha mistet deg selv i alle rollene du spiller. 

Gi rom for hvile og refleksjon - og vær tålmodig. Det kan ta tid til å oppdage hvem du virkelig er, men til gjengjeld er reisen både spennende, givende og forløsende. 

På tide å gjenoppdage hvem du egentlig er - og alltid har vært - men som du har mistet litt på veien?