Hvorfor er det så vanskelig å gjøre endringer?

endring endringsledelse finn nøkkelen til endring Mar 11, 2019

Hvorfor klarer jeg ikke å gjøre de nødvendige endringene i businessen min? Jeg har jo lest utallige bøker om målsetting og det å endre mindset? Jeg har tatt utallige kurs og har verktøykassen full. Hvorfor klarer jeg likevel ikke å gjøre de nødvendige endringene og komme meg videre? Hva er det som stopper meg fra å få de resultatene jeg ønsker?

Disse gode spørsmålene fikk jeg forrige uke. Denne kunden (som forresten også var en coach) hadde kommet langt i karrieren som coach, men innså nå at hun stoppet seg selv og kom ikke videre.

Akkurat som med denne kunden, så handler det ikke om å lese nok en bok eller ta nok et kurs.

Bøker og kurs kan selvfølgelig være bra. De gir mye god informasjon. Men, informasjon gjør ikke jobben alene.

For veldig mange er ikke økt kunnskap nok for å få til en endring.

Et godt eksempel er de som ønsker å gå ned i vekt. De vet ofte hva de bør gjøre, og svært mange har den informasjonen de trenger. Men, fører denne informasjon til at de tar action og endrer kosthold og begynner å trene uten utfordringer? Skaper denne informasjonen varige resultat? Ikke nødvendigvis. . . 

Selv om vi tar alle de nødvendige stegene, så får vi ikke alltid de resultatene vi ønsker på egen hånd? Kjenner du deg igjen?

Grunnen til dette er at vi har noen overbevisninger og «gamle» sannheter som vi lever etter og styres av – og som vi ofte ikke er klar over. Vi ser det ikke alltid selv.  

Disse overbevisningene eller sannhetene kan jobbe mot deg og sabotere målene dine. De kan føre til at selv om du vet hva du burde gjøre, så gjør du det ikke. 

Hvis du for eksempel har en overbevisning om at «Man må jobbe hardt for pengene. Lønnen kommer ikke gratis», da vil du måtte jobbe hardt for å unngå å bli en «unnasluntrer og en som ikke fortjener lønnen». Dette kan føre til at du skaper unødvendige utfordringer og problemer som igjen føre til at jobben føles som et slit og en kamp.

På et ubevisste nivået i deg ligger gevinsten om at du fortjener lønnen og at folk ser opp til deg bare hvis du viser til slit og ekstra hardt arbeid.

Disse «sannhetene» eller overbevisningene, som vi ofte ikke ser selv, former oss og styrer livet vårt mer enn vi kanskje liker å tro.

Derfor kan det bli vanskelig å komme deg videre før du blir bevisst på hvilke sannheter og overbevisninger du lever etter. 

Ofte kan det være svært effektivt å la en annen hjelpe deg å avdekke disse ubevisste overbevisningene og «sannhetene». Dette kan være nøkkelen til det som får deg videre.

Er du klar for rydde bort det som holder deg igjen? Ønsker du å finne nøkkel til det som får deg videre. Er tiden inne for å skape den karrieren og livet du ønsker deg? 

Har du lyst å høre mer om dette kan du laste ned online presentasjonen: Finn nøkkelen til det som holder deg igjen.  (Den er gratis)