Når logikk ikke hjelper...

Jan 07, 2023

Hvordan jobbe med underbevisstheten for å skape magi i livet ditt

Som coach har jeg sett mange av mine klienter fortelle om utfordringer og sin historie med en viss flauhet. Mange føler behov for å unnskylde eller bagatellisere det hele, fordi de er redde for å høres feil ut, håpløse ut, svake ut, eller at de ikke har kontroll over sitt eget liv.

Men dette er helt normalt! De fleste av oss har utfordringer som vi føler oss litt "flaue" over at vi ikke har fikset selv - dette gjelder uansett samfunnslag, yrke eller posisjon.

Problemet er at de fleste av de utfordringene vi møter sjelden er logiske.

De kommer fra tidligere opplevelser og hendelser som er lagret i underbevisstheten vår, og som vi ofte ikke en gang er klar over.

Logisk problemløsning er ikke den beste metoden å løse disse utfordringene med.

Å jobbe med viljestyrken vår og "just do it", er en metoden som kan få til endring, men det koster mye energi og prosessen kan være ganske så tung og slitsom. 

Den beste metoden er å jobbe med den delen av hjernen som ikke er logisk, men som heller responderer på bilder, metaforer, symboler, farger og følelser. Nemlig underbevisstheten. 

Når du lærer å endre "programmeringen" i underbevissthet, kan du endre deg gradvis, men sikkert, og noen ganger veldig raskt - uten at du må pushe deg selv så hardt.

Underbevissthet har sin egen logikk som ikke alltid kan forstås ditt logiske sinn, bevisstheten din. 

Når du lærer å jobbe med underbevisstheten, kan det føles som at du skaper magi. Men det er ikke magi - det er helt naturlig - og mye enklere enn du kanskje tror.