Å se skjønnheten i det hverdagslige

Jan 14, 2023

Er det mulig å finne det ekstraordinære og det unike i det tilsynelatende hverdagslige og kjedelige?

Vi har alle øyeblikk der vi føler oss helt vanlige og kanskje litt kjedelige, hvor vi hverken føler oss spesielle eller at vi skiller oss ut fra mengden.

Men sannheten er at vi alle har ekstraordinære og unike egenskaper i oss. De trenger bare å gjenoppdages. 

Her er 6 måter å se skjønnheten og det unike i det hverdagslige: 

  1. Finn det unike i deg selv. Reflekter over dine egne styrker og prestasjoner. Vi fokuserer ofte på mangler og sammenligner oss med andre, men hvilke styrker ligger skjult i de såkalte manglene? Jeg sier ofte at svakheter er styrker i forkledning. Å reflektere over det du er god på og prestasjonene du er stolt av, samtidig som du leter frem styrkene i "svakhetene dine", kan gjøre det lettere å se hvor unik du faktisk er. 
  2. Lær noe nytt. Finn ut hva du liker og hva som gir deg mening. Ofte når vi føler oss kjedelige og grå er det fordi vi har vært for lenge i komfortsonen. Vi har mistet gnisten. Å prøve noe nytt kan få deg til å føle deg mer levende, gi en følelse av prestasjon og kan være en fin måte å oppdage skjulte talenter og styrker du ikke visste du hadde.
  3. Se etter det unike i menneskene du møter. Tar du deg tid til virkelig å bli kjent med andre, vil du oppdage at selv de som virker kjedelige i første øyekast, faktisk er spennende med mange unike talenter, lidenskaper og historier. Og når du oppdager det vil du aldri møte en kjedelig person igjen.
  4. Finn det ekstraordinære i jobben din. Vi bruker en stor del av livet vårt på å jobbe, så det er viktig å finne mening og hensikt med det vi gjør. Kanskje du kan utvikle noen nye ferdigheter der du er eller kanskje tiden er moden for å finne en ny stilling hvor du får brukt mer av dine evner og ferdigheter?
  5. Søk tilbakemelding eller veiledning. Ofte kan vi ikke se det unike i oss. Å få innspill fra andre kan gi et nytt perspektiv på oss selv og våre styrker og unikheter.
  6. Ha mer fokus på takknemlighet. Det kan hjelpe oss å se det som allerede er unikt ved oss og det ekstraordinære i livene våre.

Det ekstraordinære og unike handler ikke om å være perfekt, men heller om å være den beste versjonen av deg selv. Det handler om å lære å se skjønnheten i det hverdagslige og finne det ekstraordinære i det vi kanskje tar for gitt.