Vær nysgjerrig på det «umulige» barnet ditt

bli en bedre mamma human design hvordan forstå barnet ditt relasjoner ungdom til besvær eller glede Jan 02, 2024

De fleste foreldre kan nok kjenne igjen følelsen av at barn kan være både til glede og irritasjon. Vanlige tilbakemeldinger som jeg har hørt bare de siste månedene er: 

«Jeg forstår meg ikke på datteren min. Det blir alltid misforståelser og vi trigger hverandre litt for mye.»

«Sønnen min er alltid trøtt. Jeg tenker at han er alt for lat. Han gidder ikke en gang bli med på tur. Er det noe jeg kan gjøre?»

«Barna mine er veldig forskjellig fra hverandre. Det virker nesten som de har ulike foreldre, men det har de altså ikke. Jeg skulle ønske jeg kunne forstå de bedre."

Jeg tror at vi foreldre ofte kommer til kort overfor ungdommene våre fordi vi forventer at de skal ligne oss.

Eller de trigger noen av «skyggesidene» våre?

I tillegg er de jo unge og skal i prinsippet opponere mot foreldrene for å finne sin egen stemme.

Ikke rart det blir mistforståelser og litt gnisninger. 

Vi oppdrar jo gjerne barna våre i tråd med vår egen oppdragelse – eller i tråd med det vi tror er best ut fra slik vi selv tenker og føler.

Men har du noen gang tenkt på at dette ikke nødvendigvis er det beste for ditt barn?

Det kan være vanskelig å ta innover seg, men det kan faktisk være at akkurat ditt barn har helt andre behov enn deg. Det kan hende at ditt barn motiveres av helt andre ting. Og det kan være de trenger å bruke energien sin på en annen måte enn deg.

Hadde det ikke vært GULL om det fantes et verktøy som kunne hjelpe deg med det?

Jeg har lagt min elsk på Human Design for å forstå bedre hvordan hver enkelt av oss påvirkes og motiveres, kort sagt hvordan hver enkelt av oss funker.

Human Design er et relativt nytt verktøy innenfor terapien – et spennende og omfattende kunnskapssystem som kombinerer gammel visdom og moderne vitenskap.

Hver og en av oss har en helt unike sammensetning av ferdigheter, evner og særtrekk. Det finnes faktisk ingen som har 100 % likt Human Design kart!

I Human Design blir ingen karaktertrekk ansett som dårligere enn andre, tvert imot, det man kanskje tradisjonelt ville ansett som svakheter, anses her som styrker. Som dine spesielle gaver. Og når har en gjennomgang av ditt Human Design kart så ser du klart hvorfor. 

Å bli kjent med dine barn ut fra deres Human Design kan gi svar på mange av de spørsmål og utfordringer du har i hverdagen.

Ikke at du plutselig blir en ekspert på barneoppdragelse og vil sitte inne med alle svar – med du vil få en langt dypere forståelse for hvordan du kan hjelpe, motivere og veilede ditt barn på en måte som passer til akkurat han eller henne. 

Når ungdommene våre blir sett og anerkjent for den de er, og ikke føler at de burde endre seg eller bli en annen, har det en styrkende effekt. Det å få lov til å være seg selv fullt ut, bygger god selvfølelse, selvtillit og trygghet.

Hvis du for eksempel blir kjent med ditt barns energitype, er du allerede langt på vei. Human Design operer med fem ulike energityper: Generator, Manifester, Manifesting Generator, Projector og Reflector.

Her er en liten smakebit:

Er sønnen eller datteren din en Generator-type, vil de høyst sannsynlig trenge å bruke kroppen sin og brenne av litt energi på dagen for å få sove godt om natten. De er designet for å være aktive og gå «all in». De har dessuten en sterk magefølelse for hva som er riktig og galt – men kan nok trenge litt hjelp til å bli kjent med og stole på magefølelsen sin.

Er ungdommen din en Manifester-type, er han eller hun designet for å være selvstendig, og kan ofte oppleves som å være i opposisjon til foreldrene. De liker ikke å bli kontrollert eller å bli fortalt hva de skal gjøre. Disse barna kan ha godt av å få ansvar tidlig. De vil antageligvis trenge mer anerkjennelse og frihet enn direkte hjelp og styring. Hvis foreldre undertrykker denne selvstendighetskraften, kan det føre til sinne og frustrasjon hos den unge, og han eller hun kan utvikle dårlig selvfølelse og utrygghet og kan underkjenne sin styrke.

Er barnet ditt en Projector, kan det være nyttig å være klar over at han/hun lettere tar inn andres energi og har ikke har samme utholdenhet som de andre energitypene. De er designet for å jobbe smartere, ikke hardere. De kan trenger hjelp til å ta pauser – uten å kjenne dårlig samvittighet eller at de er late. Hjelp gjerne Projector-ungdommen din til å unngå full aktivitetskalender!

Vi er mangfoldige, vi mennesker, og det er utfordrende, men det er også utrolig spennende. Og det er plass til oss alle! Så vær nysgjerrig på barnet din. Lær deg ham eller hun å kjenne. Det vil du vinne mye på.

Send meg en melding om du ønsker en analyse av deg og din sønn eller datter. Kanskje dette er hva du trenger for å få mer flyt og harmoni i hjemmet?