Bør du egentlig stole på deg selv?

coaching egen visdom følg magefølelsen karrierecoaching lytt til din indre stemme Feb 12, 2018

Det krever styrke å stole på seg selv. 

Det krever mot å lytte til vår egen stemme. 

Det krever enda mer mot å la denne stemme få styre avgjørelser og viktige veivalg. 

Hvorfor er det så vanskelig å stole på seg selv? Og hva kan du gjøre?

Fra vi er små lærer vi at det er viktig å høre og følge rådene fra andre, enten det er foreldrene våre, andre voksne eller lærere.  Når vi blir eldre fortsetter dette mønsteret.  Vi skal følge rådene fra lederne, fagpersoner eller andre som styrer.  

Vi lærer at det er andre der ute som vet svarene bedre enn oss. Vi lærer at andre er klokere enn oss. Mange setter ofte større lit hva andre sier og mener når de skal ta viktige veivalg. 

Selvfølgelig er det smart å lytte til andre som har erfaring og kunnskap, men det å la disse styre livet ditt eller karrieren din er noe helt annet. 

Mange er nok enige i at det er oss selv som vet best i forhold til vårt eget liv og karriereretning.

Likevel oppleves det vanskelig å stole på vår egen visdom eller intuisjon - spesielt overfor viktige valg.

Hva hadde skjedd om vi lot vår egen indre visdom få mer plass?

Hva om vi begynte å lytte mer til vår egen indre stemme?

Her er 3 tips til hvordan du kan lære å lytte til din egen visdom:

  1. Gi rom for stillhet og alenetid. Den indre stemmen din er forsiktig og litt stille. Ofte trenger vi å være uforstyrret  og i stillhet for å klare å høre den. 
  2. Skill mellom falske og ekte bekymringer. De falske bekymringene har ingen bevis - det er bare antagelser. Det kan derfor være nyttig å spørre seg selv: Hva er beviset for at denne bekymringen er sann? Er det helt sant, eller kan det være en annen forklaring bak
  3. Lytt til kroppen. Noen ganger kan vi få nyttig informasjon ved å lytte til hvordan kroppen responderer. Har du opplevd at logikken sier ja, men kroppen stritter i mot. Har du opplevd at hodet sier ja, men kroppen føles veldig tung eller slapp?

Kanskje du til og med har opplevd etterpåklokskapen? At du har opplevd å ta feil avgjørelser og etterpå innser du nok skulle ha lyttet til magefølelsen? 

Hva om 2018 blir det året hvor du lar din indre stemme få komme mer til sin rett? Hva om du nå begynner å ta med mer av magefølelsen, i tillegg til logikken, ved viktige valg? 

For mange er det utfordrende å begynne å lytte til sin egen indre stemme. Det er ingen quick fix, men mange opplever spennende resultater med små grep. 

Å utforske din egen sannhet og selv finne svaret på viktige problemstillinger er essensen i coaching. Ønsker du å prøve om coaching kan være noe for deg er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Les mer om coaching her

Lykke til med å stole mer på din indre stemme.