Har du en øvre grense for suksess?

begrensninger ditt potenstiale finn tilbake til gnisten hvordan skille deg ut hvordan_gjøre_varige_endringer leve i tråd med ditt potensialet personlig utvikling selv-sabotasje selvsabotering the upper limit Apr 02, 2024

I boka "The Big Leap" går Gay Hendricks dypere inn i hvorfor vi noen ganger roter oss bort fra suksess. Han snakker om "øvre grenser" - de usynlige veggene vi bygger inni oss selv som hindrer oss i å nå vårt fulle potensial. Det handler om tankene, tro og overbevisninger samt erfaringer og opplevelser som ubevist har lært oss at "vi kan ikke gå lenger".

Har du opplevd at alt går bra, og så plutselig skjer det noe som får alt til å rakne?

Det er som om vi har en usynlig bremse som stopper oss fra å virkelig skinne og leve ut potensialet vårt. Ofte er det fordi vi innerst inne føler oss utilstrekkelige eller redde for å bli for store, gjøre det for bra og gjøre andre misunnelige.

Hendricks sier at når disse "grensene" viser seg, er det egentlig en unik sjanse til å bli bryte disse grensene. Det er som om du står på kanten av noe stort og spennende, men så blir du plutselig redd og trekker deg tilbake til det som føles trygt og kjent.

Han peker på fire "skjulte barrierer" som får oss til å sabotere oss selv:

1. **Følelse av å være feil**: Det er når vi innerst inne tror at vi ikke er gode nok når vi er oss selv. Denne følelsen kan få oss til å tvile på oss selv og holde oss tilbake fra å ekspandere, fra å blomstre og leve et rikere og mer autentisk liv. 

2. **Redd for å bli forlatt**: Vi kan sabotere oss selv ved å unngå å gjøre andre misunnelige eller for å holde på relasjoner som ikke er bra for oss.

3. **Tro på at suksess fører til mer stress**: Noen ganger er vi redde for hva som vil skje hvis vi virkelig lykkes. Kanskje tror vi at mer suksess bare betyr mer ansvar og stress. Kanskje vi har knyttet sammen suksess med en del negative assosiasjoner som ikke nødvendigvis alltid er riktig. 

4. **Å utmerke seg er en forbrytelse**: Det kan være skummelt å virkelig skinne og være den beste versjonen av oss selv. Vi kan føle at det er egoistisk eller at det vil få andre til å føle seg dårlige. Det er nesten som vi arresterer oss selv hvis vi blir for mye og ikke minst setter andre på plass hvis de skinner for mye. 

Så hva gjør vi når disse hindringene eller skulte barrierene dukker opp?

I stedet for å gi opp eller sabotere oss selv, kan vi se på det som et tegn på at vi er på vei til å bli enda bedre. Det handler om å omfavne det ukjente og tørre å vokse utenfor komfortsonen vår.

Når vi bryter gjennom disse øvre grensene, åpner vi døren for en større verden av muligheter. Det handler om å tro på oss selv og våge å drømme stort. Så neste gang du føler at du støter på en vegg, husk at det egentlig er en invitasjon til å gå videre og bli den beste versjonen av deg selv.