Hvordan finne din flyt? Hva om det ikke er hardt arbeid som skal til.

ledelse selvledelse Mar 10, 2017

I anledning lansering av boken 'Vær Unik. Hvordan styrke din personlige merkevare' fikk jeg spørsmålet: Var det ikke slitsomt å skrive og utgi boken? Hadde du ikke lyst til å gi opp? Hvordan klarte du å holde motivasjonen oppe?

Dette er gode spørsmål, og hadde dette vært for 5 år siden hadde jeg nok også stilt de samme spørsmålene. Men noe har skjedd... 

Det har ikke vært hardt arbeid å skrive boken. Jeg har ikke trengt å mane frem motivasjon og styrke. Selvfølgelig har det vært utfordringer underveis, men de har jeg møtt på andre måter enn å kjempe. 

Hva om vi ikke trenger å slite eller kjempe for å få ting til?

Hva om det ikke er hardt arbeid som skal til for å oppnå suksess?

Selvfølgelig kan kamp fungere for noen, og jeg har tidligere kjent meg igjen i påstanden om at man må jo slite for å få suksess. Det er nesten som man ikke har fortjent suksess hvis det ikke har vært hardt arbeid. Kjenner du deg igjen?

De siste årene har jeg derimot opplevd at dette ikke er en god suksessformel. Det er to ting som må til for komme oppleve at det ikke er hardt arbeid som skal til. 

  1. Det første jeg har lært er at jeg trenger å være tydelig i forhold til meg selv på hva som er min greie - min "reason why". Har du klart for deg dette vil inspirasjon og motivasjon komme natrulig.
  2. Det andre jeg har lært meg at det ofte er hensiktsmessig å gi slipp, ta en pause heller enn å kjempe mot når dagene føles tunge. For selv om vi har klarthet på hva som er din "reason why",  kan vi likevel møte motstand og dager hvor alt føles litt tungt. 

Hva om du også kommer raskere i mål hvis du lar oppgaven eller prosjektet ligge og gjør noe helt annet -  for så å ta opp tråden igjen neste dag eller neste uke? 

I prosessen med å skrive og utgi boken har det har vært noen tyngre dager, men i stedet for å kjempe meg gjennom, har jeg heller gitt slipp,  tatt pauser og gjort noe helt annet en time, en dag eller en uke helt til det ikke føltes så tungt lengre.  

Etter pausen, er ofte flyten og lettheten tilbake. Da har jeg fått gjort utrolig mye på kort tid og hentet inn all den tiden hvor jeg tok pause. Det er nesten som om bokprosjektet har hatt sin egen vilje.

Neste gang du føler oppgavene eller prosjektet ditt er hardt arbeid, hva med å stille deg selv disse spørsmålene: 

  1. Er dette prosjektet eller oppgavene i tråd med min "reason why"? 
  2. Kan jeg ta en pause fra dette nå og gjøre noe annet en stund?

Disse spørsmålene kan være et godt verktøy for selvledelse og motivasjon. 

Kanskje du også vil oppleve at det IKKE er hardt arbeid som skal til for å lykkes?

NB! Har du ikke enda leste boken "Vær unik. Hvordan styrke din personlige merkevare"? Få tilgang på mitt gratis kurs; Finn din autentiske merkevare hvor også boken inngår. Les mer her