Hvorfor følelsene dine er viktige

autentisk depresjon følelser og emosjoner negative mønstre personlig utvikling Mar 28, 2024

I en travel hverdag er det lett å stenge følelsene våre ute og unngå ekte kontakt med oss selv og andre. Vi tyr til distraksjoner som mat, drikke, sosiale medier, eller shopping for å slippe unna ubehag. 

VI prøver å unngå å konfrontere vanskelige følelser ved å gjemme dem. Det kan være stress, angst eller bare en følelse av tomhet. Men når vi gjemmer disse følelsene, går vi glipp av muligheten til ekte selvforståelse og tilfredshet. Følelsene våre er nøkkelen til å komme oss videre i livet.

Hvor ofte griper du til telefonen og sosiale medier når du kjeder deg eller kjenner på negative følelser? Eller tar enda et stykke kake eller litt sjokolade for å roe sinnet etter en lang dag? 

Disse (u)vanene gir midlertidig lettelse, men de forsterker en ond sirkel av unngåelse i stedet for å adressere de virkelige årsakene til ubehaget vårt. Og denne sirkelen forsterkes til mer vi gjøre det. 

Følelser er ikke dårlige eller negative. De har med seg mye informasjon og nøkler til hva du trenger å ta tak i for å bli fri til å være mer av den fantastiske personen du faktisk er, men som kanskje holdes litt igjen av disse gjemte og glemte følelsene. Så i stedet for å gjemme negative følelser bort er det en god ide å anerkjenne dem, se på hva de har å si og så gi slipp. På den måten kommer du deg videre. Til er du gjemmer bort følelser, til mer avstumpet og nummen blir du. Dette gjør at du heller ikke har full tilgang til de positive følelsene. 

Sann lykke og tilfredshet kommer når vi lære å lytte til følelsene og våge å stå ansikt til ansikt med det som kommer opp i stedet for å skjule følelsene bak distraksjoner. Først da er du virkelig tro mot deg selv.

 

Å bryte ut av mønsteret med å gjemme bort følelsene er en reise, og ikke en kvikk fiks. Det er helt greit å snuble litt på veien og det kan være smart å søke litt hjelp til å se seg selv. Vær ærlig, men snill mot deg selv. Du er verdig kjærlighet og respekt for akkurat som du er.