Hvordan vinne kampen mellom egoet og intuisjonen?

begrensninger coaching ditt potenstiale endringsledelse finn nøkkelen til endring komfortsonen lytt til din indre stemme personlig utvikling selvledelse Jan 21, 2024

Kampen mellom egoet og intuisjonen er noe som gjelder alle mennesker- uansett alder og kunnsksnivå. Egoet og intuisjonen er som å ha to guider som drar oss i forskjellige retninger og som har helt forskjellig agenda. 

Egoet, den stemmen som elsker komfort og det kjente, vil ha oss til å gjenta de samme gamle syklusene og mønstrene i livet. Egoet sier at det er trygt der du er nå. Det er bra å gjøre det du alltid har gjort. Den prøver å holde deg godt innafor komfortsonen. Men er det virkelig det beste for oss?

Intuisjonen, vår indre visdom, hvisker til oss og oppfordrer oss til å gjøre små og gradvise endringer. Den vet at ekte vekst kommer når vi beveger oss ut av komfortsonen vår. Intuisjonen oppfordrer oss til å se utover de vanlige tankemønstrene, bryte ut av det du tror du vet og oppfordrer oss til å utforske ukjent terreng. Men er det trygt? 

Enten du er 17 år eller 70 år har vi denne kampen mellom egoet og intuisjonen. Hvordan kan vi lytte til vår indre visdom og utfordre egoet som prøver å holde oss tilbake?

Først og fremst, vær oppmerksom på tankene dine. Er de fanget i de samme mønstrene? Går de på loop. Da kan det være egoet som prøver å holde deg i komfortsonen. Intuisjonen din, derimot, vil veilede deg til å bryte ut av denne syklusen - komme deg ut av loopen. 

For det andre, vær åpen for endringer. Det kan være skremmende, men intuisjonen din vil aldri be deg om noe som ikke er til det beste for deg. Å ta små skritt mot noe nytt kan være begynnelsen på en fantastisk reise.

Sist men ikke minst, stole på deg selv. Du har all visdom du trenger dypt inne i deg. Intuisjonen, med sin hviskende stemme er som en trofast venn som alltid vet veien, selv når du føler deg usikker. Lytt til intuisjonen lytt til din indre stemme.  Stol på den, og la den guide deg gjennom valg og retninger. 

Livet kan føles utfordrende, men våger du å løsrive deg fra egoets loop, kan livet være en fantastisk reise.